Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Α.Σ. «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΑΙΓΙΟΥ»

Το Α.Σ. «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΑΙΓΙΟΥ» ιδρύθηκε το 1988 και απέκτησε νομική υπόσταση (καταστατικό χάρτη και αναγνώριση από το αρμόδιο Πρωτοδικείο Αιγίου) το 1989. Από το 1989 είναι μέλος της ΕΝΩΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΧΑΪΑΣ-ΗΛΕΙΑΣ (Ε.Σ.Κ.Α.-Η.) και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (Ε.Ο.Κ.).
Από τις τάξεις του έχουν περάσει 523 αθλητές, σύμφωνα με το Μητρώο Αθλητών που διατηρείται ενημερωμένο. Σήμερα οι ασκούμενοι αθλητές, κάτοχοι Δελτίου Αθλητικής Ταυτότητας, είναι 131.
Από το 1995 αγωνίζεται στα πρωταθλήματα της Α1΄ και Α2΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ε.Σ.Κ.Α.-Η. (ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ). Συμμετέχει κάθε αγωνιστική περίοδο, από την ίδρυσή του, σε όλα τα ΤΟΥΡΝΟΥΑ που διοργανώνει η Ε.Σ.Κ.Α.-Η.: ΜΙΝΙ-ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΙΔΩΝ-ΕΦΗΒΩΝ με σημαντικές διακρίσεις. Έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα της Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ, της Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ και της Α2΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ε.Σ.Κ.Α.-Η. Την αγωνιστική περίοδο 1992-93 η ομάδα ΜΙΝΙ κατέκτησε το πρωτάθλημα Ε.Σ.Κ.Α.-Η. και οι ομάδες ΠΑΙΔΩΝ και ΕΦΗΒΩΝ κατέκτησαν σημαντικές διακρίσεις (δεύτερες και τρίτες θέσεις) τις αγωνιστικές περιόδους που ακολούθησαν.
Μια πλειάδα σπουδαίων και αξιόλογων αθλητών που προήλθαν αυτά τα χρόνια από τη μεγάλη δεξαμενή του «ΗΦΑΙΣΤΟΥ», αγωνίστηκαν σε ομάδες των Εθνικών Κατηγοριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου